Εισαγωγή
Αρ. 1 Είσοδος χορού
Αρ. 1α Γόοι inc. «Και τους νόμους των θεών περιφρονώντας»
Αρ. 2 Πάροδος (Adagio), Χορός inc. «Σε ικετεύω την γερόντισσα»
Συνέχεια παρόδου
Αρ. 4 Β΄ Στάσιμο
Αρ. 5 Γ΄ Στάσιμο (Lento), Χορός inc. «Αχ των μανάδων σας γιοι μας»
Αρ. 6 Δ΄ Στάσιμο, Χορός inc. «Πάει το καλό μου παιδί»
Αρ. 7 Κομμός (Adagio), Χορός inc. «Παιδί μου χάθηκες, δε θα σε ξαναδώ»
Αρ. 8 Finale
Το Α΄ Στάσιμο, σύμφωνα με τις υποδείξεις, είναι χωρίς μουσική.
Διαβάστε περισσότεραΣτον φάκελο του έργου μαζί με το φωτοαντίγραφο της παρτιτούρας ορχήστρας σώζεται και το αρνητικό της σε πολύγραφο.
Μία καινοτομία που εισάγει ο Τερζάκης σ' αυτή τη σύνθεση είναι ο διαχωρισμός του χορού σε δύο ομάδες. Είναι ένας τύπος concenrtato με αντιστικτική επεξεργασία ανάμεσα στις δύο ομάδες του χορού. Οι δύο αυτές ομάδες εκτός τον μεταξύ τους διάλογο συνδιαλέγονται και με τις solo φωνές σε μορφή ερωταποκρίσεων (ερώτηση - απάντηση) και κάποιες φορές απαντούν στις φωνές από κοινού.
Η ορχήστρα είναι λιτή, με συμμετοχή πνευστών και κρουστών, χωρίς τη χρήση εγχόρδων.
Πριν το finale γίνονται παρεμβάσεις ηλεκτρονικών ήχων (στο τέλος του κομμού διάρκειας 1’:30’’ και πριν την είσοδο των οργάνων στο Finale).
Εκτός από τα μουσικά μέρη, έτσι όπως καταγράφονται στην παρτιτούρα, υπάρχουν δύο οδηγοί για τις μουσικές παρεμβάσεις, από τις οποίες η μία αφορά τη διδασκαλία του χορού και η άλλη απευθύνεται στον τεχνικό υπεύθυνο (με τον τίτλο: «σινιάλα μαγνητοταινίας»).
Στην παρτιτούρα της διασκευής του πιάνου, στο τέλος της μουσικής μετά το Finale, μαζί με την υπογραφή του συνθέτη υπάρχει η ημερομηνία Οκτώβριος 1954 (αυτό μας βάζει σε σκέψεις για τον πραγματικό χρόνο της σύνθεσης του έργου ή κάποιου αποσπάσματός του).
Διαβάστε περισσότερα